Naar de Doemgedachtes pagingná


De Leugens in Algemene Kennis

Er is allerlei kennis, waarvan iedereen weet dat die eigenlijk niet klopt. zoals: het aantal inwoners van Amsterdam. Dat blijft al 30 jaar op 800.000 staan en ik geloof dat echt niet, maar het is voor mij niet te tsjecken, want dit moet uit telgegevens komen van de burgelijke stand, en daar heb ik geen toegang toe. Er zijn echter andere gegevens, die je met wat levenservaring kan inzien, en vrij zeker weet, die in tegenstrijd zijn met je opleiding in je jeugd, en de algemene kennis van iedereen, zoals de 12 smaken, en de 12 zintuigen. Ik zet onduidelijke, of verkeerde, namen (zoals "Verdovende middelen" die "Verdovende stoffen" zijn), om in niewe namen, die wel beeld geven over wat ze betekenen in het Nederlands. Zie 15. Verwoordingen voor wat voorbeelden.

Inhaudsopgave

 1. Kleuren
 2. De Smaken en de Zintuigen
 3. De Evenechtlistig
 4. Roken, Eten, en Drinken
 5. Staven en Toeters
 6. De Evenechtlistig
 7. De en Het en Levend en Dood
 8. De Vochtdoorlatende en Vochtwerende Dieren
 9. 23° Warm, en 37 paren Gromozomen
 10. Waarom Hoge gebieden Koud zijn
 11. Hoog en laag op verschillende manieren
 12. De Poos, en Herschrijvingen van Waardes
 13. De Behaudswetten van de Meganieká
 14. Klankmatig Nedurlands
 15. Verwoordingen
 16. 12 Perzoonsvormen, 55 Hulpdaadwoorden, en 12 Singjugaatnies
 17. De Lesgebieden die eindigen op IJ
 18. 12 Tijnen, en 7 Tonen, plus Herschrijvingen
 19. Veranderingen in Spreekwoorden
 20. 12 Geboden, Huisregels, en Netheidsregels
 21. Een Ton en een Miljard. A Tun, and a Milyard
 22. Dounloden en Ielegalieteit
 23. Het Einde van de Samenwerking tussen alle vrauwen
 24. De 12 niewe Hemeldelen, en de 4 Hemellovische Elementen
 25. Het Dagelijkse leven van Nederland
 26. De Kerkelijke Drie- eenheid wordt een Vier- eenheid
 27. De omzettingen van 2016
 28. Geen Nezen achter de schermen


 1. Kleuren

  Ik vind dat de foute benaming van Rood haar, Roest- Oranje, of Oranje, haar moet heten, en een zwarte man of vrauw zau een Bruine (Kreoolse\ Ganees) man of vrauw genoemd moeten worden. Dit is de 6de geestsoort, en de 5de geestsoort is Neegronisch\ Smoels, en die personen zijn niet Bruin, maar Begje, wat ook wel licht bruin genoemd wordt. De 7de geestsoort (Blond\ Germaans), heeft Krem- kleurig haar, en dat kan meer of minder geel zijn, en Hemelsblauwe ogen. Dan heb je nog de benaming Blank voor de 8ste geestsoort, die ook wel Schots, of Russisch (Kaukasisch), genoemd wordt. Deze geestsoort heeft een Licht Ròze, Zacht Ròze, Ròze, Licht Oranje, Plavuis Oranje, of Zalm Oranje, huidskleur, en ròze, wil ik met een accent sier op de O schrijven, waardoor hij wat langer aangehauden wordt, en een lege klank heeft (Rôzu). Begje wil ik ook met accent sier schrijven (Bêgju). Het Liedaa wordt nog wel eens Paars genoemd en er is toch een duidelijk verschil, want Paars is donkerder dan Liedaa. Van lilaa, de 12de kleur, zijn er nog 6 verzies, waarvan Violet, Pimpelpaars, en Kultrant liedaa het bekendst zijn. Zie ook mijn Kleurenoverzicht pagingná voor een overzicht van alle tinten en kleuren.

 2. Smaken en Zintuigen

  In mijn jeugd werd mij verteld dat er maar 4 smaken waren, en wel: Zoet, Zout, Zuur, en Bitter. Ik geloof dat er 12 smaken zijn, en ook 12 zintuigen in plaats van 5. De 12 smaken zijn: Zout, Pikant, Mals, Taai, Romig, Heet, Geurig, Bitter, Zoet, Schuimig, Zuur, en Geladen. De geurige smaak herkent welke stof je eet of ruikt, want smaakpappillen vind je alleen op de tong, en niet in de neus, maar lucht uit de neus komt langs de tong als het naar de longen gezogen wordt. De mond vind je ook als eerste zintuig naa de smaken, maar de neus staat 12 boven de geurige smaak, zodat de neus stoffen via de lucht herkent. Als het kleine waardes van ruikbaarheid zijn, dan heet het bedorvenheid of stinkendheid, en daar moet je iets van zeggen, omdat ook de zinmakendheid daar gelijk aan is. De mond gaat met smakelijkheid, en kleine waardes daarvan gaan in barheid. De zintuigen zijn: Mond, Staaglanszin, Geheugen, Hersens, Huiddrukszin, Warmtezin, Neus, Ogen, Spierzin, Oren, Injauwsnoetzie, en Spierenkloehalietijd. Zie het -1ste en 0de dozijn om alle grootheden bij de zintuigen te bekijken.

 3. 12 Evenechtalsen

  Verdovende middelen zijn gewoon verdovende stoffen, en dat is geen enkel middel maar een konzumptie. Drughs is een Engels woord, wat niet opgaat voor alkohol of medikatie. Het betekent wiet in het Engels, en ik vind het erg dat je het ook "The Shit" kan noemen. Ik wil de verdovende stoffen voortaan de zware effectuals (Drughs) noemen. Dat zijn 3 effectuals: Alkohol, Kook, en Popium (Opium). Ze zijn giftig en je kan dood gaan als je er te veel van konzumeert. Er zijn ook 3 lichte effectuals: Sjokolá, Tabak, en Wiet, waar je geen overdozis van kan nemen, want ze zijn niet giftig. Er zijn ook nog 3 trippende effectuals, en 3 geestveranderende effectuals (niet geestverruimend), en die zijn allen giftig en worden in miliegrammen gekonzumeerd. Hasjiesh, Xtc, en Paddo's zijn dus trippers, en Lsd, Psiegiatrische medikatie, en alle Andere medikatie, zijn geestveranderend. De bijeffecten van die giffen zijn het echte gewenste effect, terwijl het hoofdeffect is dat je traag reageert, en je gedachtes moeilijk bij een activiteit kan hauden. Het is dan ook niet acceptabel om langer dan een half jaar dezelfde medikatie te gebruiken, om een bijeffect, want dat had dan eerder moeten helpen. Stoppen met gebruiken van die medikatie zal de persoon tegen die tijd meer helpen dan alle bijeffecten zauden kunnen, want medikatie vergiftigt, en daar kan je ook aan dood gaan!. Zie mijn Effectual pagingná voor meer hierover.

 4. Roken, Eten, en Drinken

  Het is duidelijk dat konzumptie, zelfs van effectuals, door de mond moet gebeuren, en nergens anders door. Injecties zijn slechts soms gewenst, en meestal ongewenst. Konzumptie door je neus, om het via je keel in je darmen op te nemen, zoals kook, is niet normaal. Ik geloof niet in enige gemische verwerking in de neus. Ook niet om de stof sneller op te nemen dan in je maag. Pleisers met medikatie, of zetpillen zijn volgens mij om je te foppen, want voor konzumptie heb je je mond. De mond rookt, eet, en drinkt, en daar moet je af en toe van kuchen, poepen, en pissen, en dat lijkt me niet niew voor de meesten. Ook puffertjes, die poeder in je longen zauden zuigen, vind ik niet geloofwaardig als medikatie vorm. Longen nemen geen poeder op, en je moet geen stof, of poeder, hoe weinig dan ook, in je longen krijgen! Als je vaak naar lucht snakt, of kucht, hoest, proest, of niest, moet je zien dat je daar niet van stikt, maar juist iets mee recht zet in je keel. Ik noem dit Versnotteringen, en die staan op het 115de dozijn. Kwijlen vind je daar ook als 12de versnottering, maar dat is een kwaad. Er is een verzwaring van de 3de gruwel, die je laat kwijlen, en speekselvloed heet. De verzwaring van de 3de straf laat je urenlang kuchen door kriebel in je keel. Dit zijn nare zaken die je niet te vaak moet krijgen. Zie mijn Gruwels, Straffen, en Plagen pagingná voor meer hierover.

 5. Staven en Toeters

  Al jaren wil ik af van het begrip "Djoint", wat staat voor een sigaretje dat je samen rookt, en ik wil de woorden "Staaf", en "Toeter" introduceren, voor een recht, en een dikker wordend naar het eind, gedraaid lang vloetje, gevuld met tabak en wiet, of alleen met wiet, of met tabak en hasjiesh. Altijd hoort er een filter van karton in, om geen tabak in je mond te krijgen. Dat je meestal een djoint alleen rookt, maakt de naam djoint ook niet toepasselijker voor mijn zuinig gedraaide staven (10 per dag). Je zal dan ook af moeten van "High" of "Stoned" zijn, en dat noem ik dan "Gup" of "Beil" zijn. Ik wil de Beil invoeren als de niewe grootheid van geluidssterkte, bij de oren op het 0de dozijn, in plaats van de Bell (of DeciBell), want in het Nederlands mag een woord niet eindigen op een dubbele dezelfde medeklinker. In het Engels geef je op die manier aan dat er galm op die medeklinker staat, en Galm staan in het Nederlands alleen op klinkers. Het meerdere talen spreken binnen 1 zin, is genoemd als 3de plaag, en het is dus niet gewenst om Engelse woorden te gebruiken in Nederlandse zinnen. Zie mijn Politieke wensleis voor mijn vizie op Wiet roken, en andere effectuals gebruiken.

 6. De Effectualist

  Als je de eerste 4 effectuals openbaar verkoopt, en de 11de en 12de slechts op recept af te halen zijn bij de apoteek, heb je een 6- tal volkomen giftige effectuals die wel veel gebruikt worden, maar nog als illegaal behandeld worden, behalve Hasjiesh, want dat kan je, naast wiet, in de koffiesjop halen. Er kan daardoor geen inspectie op het productie proces gehauden worden, en getsjeckt worden of er geen inferieure plannen uitgevoerd worden in het productieproces, of het vervoer. Ook de verspreiding van die 6 effectuals is niet te beheersen of te beredeneren, want schoolkoters kopen het soms omdat ze het nog nooit gebruikt hebben, of om het met anderen te gebruiken, die het ook gebruiken. Als er 1 groep is die niet verdoofd of vergiftigd moet worden, is het wel de groep naar school gaande koters. Zij hebben nog een karriërre voor zich, en worden weinig belast met zaken, behalve hun eigen ontwikkeling, en scholing. Daarom zau er een recept gehaald moeten worden voor het halen van die 6 effectuals, inkluzief hasjiesh. Alkohol is nog steeds overal te verkrijgen, en is toch vrij verdovend. Het maakt je traag in reageren, en je bent snel afgeleid van wat je aan het doen bent, maar veel mensen vinden het leuk om iets zwaarders dan koffie en een sigaretje te konzumeren als ze met vrienden zijn om te feesten. Zoo is het effect om verdoofd te zijn nog verkrijgbaar voor volwassenen, en zoo weet je nog hoe het is om verdoofd te zijn van iets giftigs, zonder er aan gestorven te zijn, want alkohol wordt uit het bloed gehaald door de lever.
  Hogere effectuals zijn giftiger, en ik vind dat die slechts op recept te verkrijgen zauden moeten zijn, zodat er een recept uitschrijvende instantie is, waarbij je moet vertellen over je ervaringen met de effectual, die jij wil kopen, en je redenen om het te willen gebruiken. Bij verslaving zullen vrienden, kennissen, en familie, niet alleen staan in hun poging de verslaafde af te laten kicken, en iets zinvols te doen met zijn tijd. Er zal dan een persoon zijn die de kraan dicht kan draaien door geen of veel minder recepten uit te schrijven voor de verslaafde persoon. Zoo kan er over financiën gesproken worden met hem, of haar, door een persoon die niet zoo sterk betrokken is bij de gebruiker, zoals de vader en de moeder, die zich niet kunnen permiteren, dat hun koter zich afkeert van hen. Dan kunnen harde woorden geen pijn doen, en kan er uit elkaar gegaan worden, zonder grote zorgen. Ik zau deze recepten uitschrijvende persoon een Effectualist willen noemen. Zie mijn Effectual pagingná voor meer over de Effectualist, die voor betere kontrole op, en betere kwaliteit van, Effectuals zorgt, en voldoende informatie over effectualgebruik van klanten moet leveren.

 7. De en Het, en Levend en Dood

  Ik denk dat het niet duidelijk is welke zelfstandige naamwoorden leven, en welke niet, want het verschil daarin wordt duidelijk gemaakt door de lidwoorden "De" en "Het", en daar zijn nogal wat fouten ingeslopen. Levend zijn de zelfstandige naamwoorden, die beesten, of krimoos zijn, want ik doe aan het kriterium, dat leven bloed heeft, en verwekt is, en dus kan overlijden, en dat maakt krimoos, en beesten, de enige levende wezens (of goden) op deze planeet. Dualiteiten hebben elkaar nodig om voort te bestaan, en er zijn 4 bekende dualiteiten, waarvan de Goden, en de Plantsoorten, samen de eerste dualiteit vormen tussen levend en dood. Want planten gaan niet dood, maar drogen uit. De andere 3 dualiteiten zijn: Mannen en Vrauwen, Autochtonen en Allochtonen, en Jonkers\ Jufrauwen, en hun geintresseerde Schare. Het is duidelijk dat wij, en de beesten, niet kunnen leven zonder planten, want ze verzorgen eten, en zuurstof in de lucht, maar planten hebben insecten nodig om hun bloemen te bestuiven. Planten snoei je zonder gewetenswroeging terug, om ze overniew op te laten komen, maar bij levende wezens iets afhakken is schokkend, en kan tot overlijden leiden. Martelen, en "Maar telen", zijn hetzelfde, en je ziet, dat iemand als plant behandelen, martelen is, en er zau op gelet moeten worden, dat dat met niemand gebeurt. Planten hebben een stofwisseling, waarbij ze ook licht nodig hebben, om suiker te produceren, terwijl levende wezens spijsverteren, ontlasten, en scheten laten. Planten zijn in mijn vizie niet levend, en kunnen niet dood gaan, maar ze kunnen te weinig stofwisseling hebben, waardoor ze uitdrogen. Geen waterstroom in een plant betekent uitdrogen van de bladeren, en de takken, maar ook weinig licht, en lage temperaturen, kunnen plantengroei onmogelijk maken. Plantenresten vergaan tot humus, wat vruchtbare aarde is voor planten. Het is van belang om te weten of een opject leeft of niet, omdat je volgens de 7de Leefregel (60Do) het handelen in levende wezens moet vermijden. Dit zau betekenen, dat je geen boerderij- beesten gaat verkopen en laten vervoeren, behalve naar het dichtsbijzijnde slachthuis. Ook zauden jonkies van huisdieren niet verkocht mogen worden, slechts weggegeven aan goede baasjes. Dood vlees, en liggaamsdelen, zijn niet levend, en dus met "Het" geschreven. Dus handel in slaven is hiermee ook verwerpelijk, en alle andere handel is veel minder verwerpelijk dan dit handelen in levende wezens, wat echt voorkomen zau moeten worden. Het gebruik van "Het" moet bij bepaalde beesten rechtgezet worden naar "De", zoals bij: Paard, Varken, Schaap, Veulen, Kalf, Lam, Kuiken, en Mormel, maar ook bij Dier, en Beest zelf. "Het kind" wil ik als woord vervangen door "De koter" wat wel met "De" benoemd wordt, want "Kindness" staat in het Engels voor "Vriendelijkheid" (Amikaal, 10de Streek op 59Do, boven Schietsofreen en Idioot uit), of "Allemansvriendelijkheid" (Sloerie, 12de Model op 98Do), en dat vind ik niet gepast voor koters. Peuters, of bebies, noem ik graag pieren (Pierebad, Pierraat, Banpier (Vampier), en Pieromanie). Zie mijn pagingná over de rechtzetting van het De en Het gebruik, als je hier meer over wilt lezen. Als je iemand wil kleineren kan je altijd nog een verkleinwoord (met -TJE of -KE) maken, en dan wordt het wezen alsnog als niet levend genoeg, of onzijdig, gezien, en dan krijgt het wezentje het lidwoord "Het" voor zich. Bijvoorbeeld: Het boertje (Boerke), Het mannetje (Manneke), Het vrauwtje (Vrauke).

 8. De Vochtdoorlatende en Vochtwerende Dieren

  Dan is het ook niet levisch dat er een verdeling van beesten is in koudbloedig en warmbloedig. Als het koud is buiten, word je zonder jas en andere kleding gewoon ook koud, en dat kan, zelfs voor beesten, beter voorkomen worden. Huisdieren mogen meestal 's nachts niet naar buiten gelaten worden, omdat dat te koud voor ze is. Boerderij- dieren kunnen op stal gehauden worden, om ze niet te koud te laten worden. Wilde dieren maken meestal een plek, waar ze afgeschermd worden van de wind en kou. Ieder levend wezen kan sterven van kou, en dat is niet slechts bij de warmbloedige beesten! Ikzelf maak een onderscheid tussen de eerste 6 beesten, die vochtdoorlatende dieren genoemd worden (Zanddieren, Veelpotigen, Geleedpotigen, Korfvormenden, Platvissen, en Amphibiën), de tweede groep van 6 beesten, die vochtwerende dieren genoemd worden (Reptielen, Vogels, Watervogels, Rompvissen, Knaagdieren, en Kuddedieren), en de laatste 3 beesten, die de hogere beesten genoemd worden (Aapachtigen, Katachtigen, en Zoogvissen). De hogere beesten zijn de lesgebieden bij de eerste 3 emoties oftewel: Harmonieus, Stabiel, en Trots, terwijl de lagere beesten, oftewel de dieren, de lesgebieden zijn bij de zintuigen op 0 dozijn. Ik vind dat nuu wij allemaal 100 jaar oud kunnen worden, door de lichtere werkomstandigheden, en de levenverlengende operaties die de mediecie kunnen uitvoeren, huisdieren ouder zouden moeten kunnen worden dan 20 jaar. Ik zou ze liever willen inschatten als huisgenoten die 40 jaar kunnen worden, dan steeds stil te staan bij de korte tijd dat je waarschijnlijk gezelschap hebt van je huisdier. Je kan mijn Beesten pagingná erover lezen als je meer over beesten wilt weten.

 9. 23° Warm, en 37 paren Gromozomen

  Volgens mij hebben wij een liggaams temperatuur van 22,5°C, en niet van 36,5°C, wat iedere termometer aangeeft, en iedereen heeft dezelfde temperatuur. Ik krijg het warm als het weer 23°C of heter is, en ik kan me niet voorstellen dat 30°C mij nog zau verkoelen. Bacillen vermenigvuldigen zich het snelst op 23°C, en dat lijkt mij onze (konstante) liggaams- temperatuur. Daarnaast lijken 23 paren gromozomen mij te weinig voor onze ver ontwikkelde liggamen. Ik denk dat we 37 paren gromozomen hebben, en dat de wetenschap daar over blijft liegen, omdat het medeplichtigheid is aan leugens, die nogal wat golven zauden kunnen maken als dat ooit rechtgezet wordt, zoals door mij. 37 is trouwens het getal van de brigade, en als lesgebied staat daar kriemolevie, met de forse grootheid Deugdzaamheid, en exact de Openbaarheid, met het formatteren van een tafel als algebraïsche formule. De brigade gaat met een behaud van garismá\ bediening (specificering), wat betekent dat wij gemaakt zijn om te bedienen, en te specificeren, wat ons bewuste groepswezens heeft gemaakt. Ik denk dat wij er voor gemaakt zijn om in een groep te opereren, en taal te spreken, met de kennis om iets te verbouwen, of te jagen. Wij zijn bezig met deugdzame zaken, in een bepaalde mate, want fouten maken is mogelijk. Wij hauden bebies binnen, en uit de openbaarheid, om ze ouder toch zelfstandig in de openbaarheid los te laten. Als laatste wil ik het hebben over het 37ste dozijn met zijn Warmhartigheden, zoals Verwittigen, Verbroederen, Excelleren, Verheerlijken, Spijzen, en Laven, die het ontzien van anderen genoemd worden, waar wij toch wel graag aan doen. Op 38 dozijn staan de boeken over de Apostelen als lesgebieden, die de Lieden genoemd worden, en daar vind je de Posten als realizaties, zoals de gimnastiekzaal, het uitzendburó, het ziekenhuis, de gevangenis, het eethuis, en de kroeg. Dit zijn vrij bekende zaken voor krimoos, maar we zijn gemaakt voor 37 (Kriemolevie), en niet voor 38 (Goreografie). Een Kriemoo is een wezen met een mooie schreeuw (Cry), of klank in zijn, of haar, stem. Ik prefereer kriemoo boven mens, omdat dat woord al een betekenis had als vrauw van een ziegeuner, de ziemijnsie, en het mens betekent een naar wijf, of ziegeunervrauw. U zau toch geen rechten willen invoeren voor ziegeunervrauwen? U dacht misschien bij de mensheid aan alle krimoos op de wereld, maar waarom zegt u dan geen Krimozijn, want de mensheid komt toch snel overeen met alle ziemijnsies. Er zal bij rechten eisen voor iedereen, toch rekening mee gehauden moeten worden, dat er andere standen zijn dan burger, en dat amtenaren hele andere wetten gebruiken dan burgers, of middenstanders. Gelijke rechten voor iedereen zijn niet haalbaar, doordat andere jaarinkomens gewoon andere leefsituaties opleveren, en daar gelden weer andere wetten. Voor ziegeuners zijn altijd mogelijkheden (Voorrechten) geboden, die per gemeente verschillen, zodat landelijke voorrechten voor ziegeuners niet bestaan.

 10. Waarom Hoge Gebieden Koud zijn

  Gebergtes zijn kouder omdat de luchtdruk, of luchtzwaarte, lager wordt hoe hoger je komt, omdat de hoeveelheid lucht, die erop drukt, minder wordt hoe hoger je boven het zeewater uit komt. Luchtdruk is een bestaande term voor het aantal miliebar lucht, dat er drukt op land op zeenivo, maar in feite is het het gewicht van de lucht, die zich recht boven die plaats bevindt, en dus eerder een luchtzwaarte. Bij druk denk je eerder aan geperste lucht, dan aan een gravitatie effect, en in mijn dingenleis staat luchtzwaarte op de 10de binnen het 2de dozijn, terwijl druk op de 11de van het 1ste dozijn staat, waardoor luchtzwaarte voordehandliggender is dan luchtdruk. Ik zau de MilieBar dan ook willen omdopen in de MilieZwaar, ook omdat het woord Bar niet goed geschreven staat voor een volle A- klank. Naatuurlijk verhit de zon het aardoppervlak, waardoor de lucht verwarmd wordt, maar de lucht wordt ook verwarmd door het licht van de zon zelf, door fotonen te apsorberen in molekulen. Lichtsterkte neemt af als het zonlicht een langere baan door de atmosfeer moet maken, want de winterzon voelt veel minder warm aan dan de zomerzon, en dat komt door de langere weg van het zonlicht door de dampbol, wat duidelijk fotonen opneemt, en lichtsterkte verkleint. Het warm hauden van een gas drukt zich uit in de snelheid waarmee molekulen bewegen, en botsen met elkaar, maar bij een hogere druk zal er een hogere dichtheid zijn van molekulen, waardoor er vanzelfsprekend meer fotonen geapsorbeert worden uit zonlicht. Als de luchtdruk afneemt zal de temperatuur afnemen, want bij lagere luchtdruk warmt de lucht langzamer op, door minder apsorptie van fotonen in molekulen. Het is niet waar dat gebergtes koud zijn, omdat het zonlicht de hogere grond niet goed kan verwarmen (De lichtsterkte van de zon is daar groter), of omdat alleen de lage grond de lucht verwarmt, en hogere grond niet, maar omdat de luchtzwaarte lager wordt hoe hoger je komt. Luchtzwaarte, en dampbol, zijn een gravitatie effect, en de aantrekkende kracht van de Aarde neemt af, hoe hoger je komt in de dampbol. Hierdoor neemt de luchtdichtheid af, naarmate je hoger steigt in de dampbol, en dus neemt de temperatuur van de lucht af hoe hoger je komt, en in de ruimte is het ijskoud.
  Er is ook een probleem met de termen Lang en Breed bij de koördinaten van iedere plaats op Aarde, want we spreken van Noorderbreedte, en Westerlengte, terwijl de Aarde rond is, en er meestal over lengte gesproken wordt als je iemand van hoofd tot voet opmeet, en breedte meet je meestal helemaal rond je hele buik en rug. Ik zau de koördienaten dan ook liever uitdrukken in Noorder-, en Zuider-, lengte, en de horiezontale as zau ik in Ooster-, en Wester-, breedte willen uitdrukken, zodat er vanuit gegaan wordt, dat de Aarde rechtop staat vanaf de Zuidpool, naar de Noordpool. Naatuurlijk is breedte dan uitgedrukt in 2x 180°, en de lengte in 2x 90°, maar de afstand per graad blijft hetzelfde in beide begrippen, en breedte wordt altijd rond het hele liggam gemeten, en kan bij kleine dikke personen ook groter zijn dan hun lengte.

 11. Hoog en laag op verschillende manieren

  Er zal een andere betekenis komen van laag tegenover hoog. Hewellovisch is het 10de huis hoog en het 4de huis laag. Met grootheden is een 9de waarde, of hoger, hoog, en exacte waardes of onder de 5de waarde van de forse grootheid is laag (denk maar aan windkracht 4). Lage en hoge tonen zijn het eerste onderscheid tussen mannen en vrauwen. Daarnaa geeft lengte nog een hoge en een lagere persoon. Je kan ook in een groep zitten waarbinnen rangen toegewezen zijn, waarin je orders krijgt van de hogere rang, en niets te vertellen hebt als je de lagere rang hebt. Als laatste wil ik de hogere leeftijd noemen, wat soms ook een verplichte leiding bij de oudere legt, net zoals bij de hogere rang, maar dat is nadat lengte, likiditeit, en rang al een hogere gedefiniëerd zauden hebben. Er zijn ook hogere en lagere klinkers in het alfabet, waarvan de hogere de moeilijksten en mooisten zijn, zoals de OEI, EAU, AU, en de IAU. Dan heb je nog de lagere en hogere speesjale gebeurtenissen, die steeds naarder worden hoe hoger ze staan. Hogere speesjale gebeurtenissen zijn de straffen en de plagen. De lagere speesjale gebeurtenissen zijn de opkikkers en de gruwels. Ook heb je hoge en lage bloeddruk waarbij hoge bloeddruk tot een snelle dood zau leiden aan hartaanvallen, maar niet te missen valt voor je goed voelen. Er zau ook een verschil zijn tussen personen met een hoge of een lage opleiding, en anderen vinden dat je verschijningen in dromen hoog of laag, kan zien ten opzichte van je ogen. Die gene die gastvrijheid verleent staat hoger dan de gasten, want de gastheer, of gastvrauw, bepaalt aan welke regels de gasten zich te hauden hebben, en wat er te krijgen is als gast kwaa konzumptie. De 8ste diemenzie met Gastvrijheid als lesgebied, heet "Op het beter weten".
  Getalsimbelllezisch zijn 1 en 2 laag, en 10 en hoger zijn hoog, binnen een dozijn. Verder zijn 1 tot en met 12 laag, en 35 en 36 zijn hoog, binnen een gans (36). Binnen een gros zijn het 10de, 11de en 12de dozijn hoog, en de eerste 2 dozijn zijn laag. Binnen de hele puts (12 Gros) zijn de laatste 3 gros hoog, en die zijn slechter dan de grossen daaronder, want je kan ze kenmerken als: Schijt hebben, Noodgrepen, en een Muur opbouwen om jezelf heen. De eerste 2 gros worden dan laag genoemd.
  De dingenleis bevat ook watergebeurens, waarbij er per gros een tietel of rijk genoemd wordt, die de 12 watergebeurens omvat van dat gros. Het 1ste gros heet het boven- rijk, en het 2de gros heet de beneden- rijk, daarop volgen de buiten- rijk, en de binnen- rijk. Zie voor meer hierover mijn Watergebeurens- menuu. Dan heb je nog het gebruik van een hoog of laag tempoo (Wentzoo), van een wandelaar of renner, of van happen nemen van een bord, of het wentzoo van een liedje, of het wentzoo van het herhalen van een toetsaanslag (3Do12).

 12. De Poos, en Herschrijvingen van Waardes

  Ik wil een niewe tijdswaarde invoeren in plaats van de sekonde, genaamd de poos, die 3 sekondes duurt. Dit is omdat je geen zin kan maken binnen een sekonde, maar wel binnen een poos, en ouderen hebben meer zin in spreken dan in sportieve prestaties, zodat zij toch liever in pozen spreken. Dit maakt 1 uur gelijk aan 1200 pozen, en een halve dag duurt 14400 pozen, 5 pozen = 15 sekondes, 40 pozen = 2 minuten, 100 pozen = 5 minuten. Andere wijzigingen van waardes zijn: deciBell → Beil, Coulomb → Koelom, Becquerel → Beckurel, Poise → Pwa, Mho → Moo (Vervormbaarheid), Ohm → Oom, Torr → Tor, Joule → Gjuul, Newton → Njoeton, Calorie → Kalorie, Candela → Kandelá, Hertz → Herts, Bar → Zwaar, Farad → Faraad, Henry → Hanrie, Tesla → Teslaa, Weber → Webur. Zie mijn Waardes pagingná voor een overzicht met alle 48 waardes, die ik wil invoeren in heel Europaa.

 13. De Behaudswetten van de Meganiká

  De behaudswetten van de meganiká zijn het behaud van Massaa, Energjie, en Impuls, en dat vind ik niet de juiste woorden genoemd. Ik doe ook aan behauden grootheden, die het mogelijk maken, om een forse, of exacte, grootheid te meten. Er zau dan een behaud van Massaa (Bonk, of Atoomkern), Profijt, en Kaatsing\ Inkassering, zijn, waarbij Gewicht (Gram), Energjie (Gjuul), en Kracht (Njoeton), gemeten kunnen worden. Als er teveel radio- actieve straling is, kan gewicht verminderen, door het verliezen van atomair materiaal, en daarom is er een behaud van massaa gesteld, om gewicht te kunnen meten. Het behaud van Profijt (Profitering) haudt in dat het profijt van snelheid behauden moet zijn voor, en naa, de botsing van 2 opjecten. De som van de profijten van de snelheden voor de botsing, is gelijk aan die naa de botsing. De formule voor het profijt is ½MV² van een gewicht M met snelheid V. Als Kaatsing niet behauden is, en er komen brokken los, zoals met gooien van een ei, in plaats van met een bal, is er ook geen konstante Kracht (Gewicht x Versnelling) te meten. Een tennisbal, die met een bepaalde snelheid tegen een muur gegooid wordt, komt met dezelfde snelheid teruggestuiterd, en dat komt door het behaud van inkassering, met formule MV, die gesteld wordt om kracht te kunnen meten. Met deze 3 behaudstellingen kan je vergelijkingen opstellen, waarmee je de eindsnelheden van een botsing tussen 2 opjecten kan berekenen, als de 2 gewichten, en hun beginsnelheden bekend zijn. Zoo kan je bij biljart berekenen, hoe je een bal moet raken, om een 3de bal te bereiken. Voor het behaud van Profijt gebruik je de vergelijking van: (½m1v1² + ½m2v2² = ½m1v3² + ½m2v4². De inkassering van de snelheid hebbende opjecten, is gelijk aan de inkassering naa de botsing m1v1 + m2v2 = m1v3 + m2v4. Uit deze 2 vergelijkingen zijn de eindsnelheden v3, en v4, op te lossen. Maar er zijn dus veel meer grootheden behauden te stellen, waardoor er een grootheid te meten valt, zoals Draaiing (Tor = Torsiekracht), Wrijving (Stroefie = Stroefheid), Faze overzettings- warmte (Kalorie = Verwarmbaarheid), Smeuling (Schroeisieie = Verschroeibaarheid), Verdoening (Foton) (Kandelá = Lichtsterkte), Golflengte (Herts = Frekwentie), Ophoping (Zwaar = Luchtzwaarte), Indikking (Residuu = Troebelheid), en Ontlading (Faraad = Versterkbaarheid), en zie meer in mijn Waardes pagingná.
  De naam Impuls is een vergissing, die doet denken aan de algebraïsche formule Puls bij de nulde diemenzie, en dit laat de 16de diemenzie geassoosjeerd worden met niets. Dit verlamd kracht, en inkassering, en de realizatie erbij is het Herstellen, en Reparatie is het lesgebied. De 16de diemenzie wordt verzorgd door het 4de rascisme, genaamd op het goeie leven, en dat moet niet met onbegrip te maken krijgen, over gelijk zijn aan nul. Ook het 16de dozijn met de Regelingen, en de agendaa kommando's, wordt geassoosjeerd met nul door dat verkeerde noemen van de Inkassering. Het woord impulzief is ook afgeleid van puls, en misleidend, want het betekent voor mij onnozelheid, wat kleine vragendheid is, bij de 7de angst Pieromanie. Puls staat voor de informatie, op een draaggolf, die Norm genoemd wordt, en vlak voor de Puls genoemd wordt. Bij Puls wordt het electron, of (electrische) lading, behauden, met de statische opgeladenheid (Koelomp) als de te meten exacte grootheid, met fors de Draagbaarheid. Bij de Norm, op -1, wordt Reactie\ Agietatie behauden, met de wrangheid (Wrangsie) als de te meten exacte grootheid, en fors staat er de zuurgraad. Inkasseerbaarheid komt voor als kleine Ontleenbaarheid op het 13de dozijn, bij de 8ste plichtpleging, het Welvaren, bij Meniewtsius als lesgebied, en op het 24ste dozijn, staat Inkasseren gelijk aan Het gesprek aangaan, bij de Spetter als 9de hemeldeel, met de Vervangbaarheid\ Wegspelendheid als exacte grootheden, en de Steunendheid\ Toelegbaarheid als forse grootheden.
  De weerlegging van Einstijn, Een Wietrokende Inmiegrant uit Amerieká
  De niewe wetten over Naatuurwetenschappelijke verschijnselen door Albert Einstijn vind ik niet juist, en overbodig. De eerste bewering van hem, dat licht toch reageert op gravietatie krachten, terwijl fotonen per defienietie geen gewicht hebben, en daarom geen invloed ondervinden van zwaartekracht, is gebazeerd op sterrenkunde, en is een beschrijving van het gedrag van licht langs een planeet. Het is veel aanemelijker, dat het licht invloed ondervind van het magnetische veld van zo'n planeet, dan van de zwaartekracht ervan, omdat licht zelf een electro- magnetisch verschijnsel is, en zeker gevoelig is voor magnetisme van planeten. Ook vind ik het duidelijk dat licht verschillende snelheden heeft door verschillende stoffen heen, want de snelheid van licht door de lucht, en door glas, of water, is al verschillend, wat de baan van het licht doet afbuigen. Je zau slechts een maxiemumsnelheid kunnen aangeven voor licht door een vacuüm, maar ik vind het zelfs niet zeker, dat licht met een konstante snelheid gaat. Die zau kleine verschillen kunnen hebben als het zichtbare opject ook snelheid heeft ten opzichte van de waarnemer. Dit zau echter weinig verschil zijn ten opzichte van de snelheid van het licht zelf (3,0E8 m/s). Zijn relatieviteitsteorie is een onleesbaar manuskript, wat zeer onwaarschijnlijk lijkt, en woordelijk gaat over bewegende koördienatensiestemen (60, Koördieneren, Padvinderij\ Bereiktie, Leverbaarheid), die geen zelfde meting hebben van de snelheid van een opject dat zij waarnemen. Netzoals Bohr, met zijn atoommodel, is er een relationele uitleg van Einstijns teorie, die zegt dat een samenvatting, of sinkloezie, verschilt per persoon, omdat er grote verschillen zijn in viezie per persoon. Dit lijkt mij vereenvoudigbaar tot de uitspraak dat een samenvatting, of sinkloezie, anders is van een autochtoon, dan van een allochtoon, door het verschil in taalgebruik, want Nezen zijn doof- stomme- blinden, liegen alles, zijn veiligheidsmismaakten, en willen niet gebruikt worden door de bevolking. Door goed sprekende autochtonen wordt uit dezelfde tekst wel dezelfde sinkloezie getrokken, of dezelfde samenvatting gemaakt.

 14. Klankmatig Nedurlands

  Het Nederlands is een eind op weg met het fonetisch schrijven van woorden, maar er moet nog met het galmteken (^, accent sier) geschreven worden, want de taal klinkt er allang mee. Bijvoorbeeld: Ordinaire → Ordinêru, Leren → Lîrun, Oren → Ôrun, en Kleuren → Klûrun. En dan is er nog de stomme E, die eigenlijk als lege U geschreven moet worden, en de vol klinkende klinkers, die aan het einde van een woord niet met dubbele klinkers geschreven worden, terwijl dat wel behoort. Dubbel EE (Nee, Slee) en IE (Jullie, Ekonomie) kunnen wel aan het einde van een woord, maar met dubbel O is er alleen Waterloo, en dubbel A en U komen helemaal niet voor, terwijl dat wel zau moeten. Bijvoorbeeld: Zo → Zoo, Solo → Soloo, Show→ Sjoo, Macho → Moetsjoo, Ja → Jaa, Vla → Vlaa, Pappa → Pappaa, Mamma → Mammaa, Nu → Nuu, Accu → Aqquu, Residu → Residuu, Jus → Gjuu, en Menu → Menuu. Een woord, dat groter is dan 7 letters, wil ik met accent æghuu schrijven, maar kleinere woorden altijd met dubbele klinkers aan het einde van het woord. Alleen een IE aan het einde van een woord, wordt nooit als Í herschreven, maar blijft staan als IE.
  Ik doe aan 20 klinkergroepen, die een bepaalde klank hebben, maar als er andere dubbele verschillende klinkers aan het einde van een woord staan worden beiden altijd vol uitgesproken. Bijvoorbeeld: Studio, Mario, Bea, en Julia. Dan is er nog de Y die als JOO gebruikt zal moeten worden. Bijvoorbeeld: Mayonaise → Mayonêzu, Yoga → Yogaa, en Yoghurt → Yoggurt. Dit maakt een koördinatenstelsel XYZ uitgesproken als "Iksjozet". De klank IEU wordt in het Nederlands gebruikt in Harmonieus, en Serieus, en in het Frans in L'ieu (De plek), en kan dus niet anders gebruikt worden zoals in Nieuws, of Kieuw. Ik heb het dus altijd over Kiew, Niews, Niewjaar, Niewschierig, Niewsgroep, Beniewd, Verniewend, enzovoort. Dus het Nederlands is niet fonetisch, en zau dat eigenlijk wel makkelijk kunnen worden, omdat de nodige klankveranderingen siestematisch zijn, maar dan met het accent sier in de taal. Vroeger hebben we hiermee voorkomen dat anderen de taal konden lezen, of spreken. Dat is onderhand wel anders, want nuu mag iedereen de taal leren en spreken. Zie mijn pagingná over de Taalhervorming in het Nederlandse Taal balkmenuu, en sommige pagiena's zijn vertaald in het wel fonetische Nedurlands, en via het Taalkeuze- balkmenuu kan je die electeren.

 15. Verwoordingen

  Ik wil niewe woorden maken voor slecht gekozen woorden, en vind dat dat allang gedaan zau moeten zijn door de wetenschappers. Meertalig in een zin spreken is de 3de plaag, wat altijd slecht doet voelen, dus zijn buitenlandse woorden tussen de Nederlandse woorden niet gewenst. Er zijn 4 kriteria die opgaan voor goede taal, en dat zijn: Mooi klinken, Kort geschreven zijn, Snel uit te spreken zijn, en volgens de regels van het alfabet zijn. Er zijn maximaal 4 verschillende betekenissen voor een woord toegestaan. Bijvoorbeeld: Bak, als opslagmedium, Grap, Bak koffie, en Bestandsmap. Perzik wil ik invoeren als naam voor licht- oranje, wat "Prince" mij voordeed. Prince, The artist, His royal badness, Prince Rogers Nelson, is net naa mijn vader overleden (de 15de), op 21 April 2016. Ik kom echter terug van Perzik (Pers ik?), en wil Licht- Oranje nuu Ranjaa noemen. De niewe namen voor Sienasappel, en Grapefruit, zijn Sienas en Griemas. Andere niew geschreven woorden zijn: Januari → Januarie, Februari → Februarie, Juni → Junie, Juli → Julie, Dierenriemtekens → Hemeldelen, Huizen → Horiezondelen, Drugs (of Drughs) → Effectuals, Lettergreep → Lettergroep, Computer (of PC) → Pompjoeter (of PP), Uploaden → Uploden (of Overhevelen), Downloaden → Dounloden (of Neerkopiëren), Harddisks (of Harde schijven) → Tafels, Directories (of Mappen) → Bakken, Files (of Bestanden) → Mokken, Exponentieel → Exmonensjeel, String → Sliert, E- Mail → IN- Brief, E- Mail adres → IN- Postbak, Browser → Brauzer, CD → GT (Glanzende Tafel), Rekord → Schijf, Database- bestand → Schijfmok, Tram → Trem, Scan → Sken, Band → Bend, Goal → Ghool (of Doelpunt), Jam → Gjem, Jam → Dgem (of Improviezatie), Douche → Doesch, Chef → Sjef, Chick → Tsjick, Machine → Mashiene, Chauffeur→ Sjofeur, Chauffinisme → Sjofienisme, Auto → Otoo, Automatisme → Otomatisme, Autoriteit → Otoriteit, Passen (Spelverdeler) → Pasen, Relaxeren → Rielexen, Evalueren → Revalueren, Selectie → Electie, Model → Hodel, Politiek → Holietiek, Intensivering → Intenzievering, Realisatie → Realiezatie, Zestig → Sestig, Zeventig → Seventig, Mens → Kriemoo, Mensen → Kriemo's, De Mensheid → Het Kriemozijn, Menselijk → Kriemolovisch, Sexy → Sexie, Barmhartigheden → Warmhartigheden, Bordeel → Wordeel, Bijzonderheid → Wiezonderheid, en MiliBar → MielieZwaar. Als Olimpische goden met verandering heb ik: Zeus → Zuis (Vechtfobie), Poseidon → Hoseidon (Straffobie), Perseus → Persuis, Odyseus → Odiesuis, Herakles → Herákles, Prometheus → Prometuis, Epimetheus → Epiemetuis, Pseudoniem → Psuidoniem, Therapeut → Terapuit.

 16. 12 Persoonlijke Voornaamwoorden, 48 Hulpwerkwoorden, en 12 Naamvallen

  Ik ken 12 persoonlijke voornaamwoorden, namelijk Ik, Jij\ U, Hij\ Zij\ Het, Wij, Jullie, en Zij, zijn wel bekend, maar Er, Men, Iedereen, Allen, De onzen, en Anderen, zijn niet bij iedereen bekend. De laatste 3 persoonlijke voornaamwoorden krijgen een werkwoordsvorm erachter eindigend op EN, en de 3 daarvoor krijgen een werkwoordsvorm erachter eindigend op een T. "Men neme" is daardoor fout Nederlands. De 12 Hulpwerkwoorden zijn: Moeten (niet Hoeven te), Gaan (Blijven), Willen (niet Zullen), Kunnen (niet Mogen), Hebben, Zijn, Worden, Zien, Voelen, Horen, Komen, en Laten. Waarvan Hebben, Zijn, en Worden, gevolgd worden door een voltooid deelwoord, en de anderen worden gevolgd door een heel werkwoord. Dan zijn er nog 12 hulpwerkwoorden, die TE + een heel werkwoord achter zich aan krijgen, waarvan de eerste 5 liggaamshaudingen zijn (Staan, Zitten, Liggen, Lopen, en Hangen), en 12 hulpwerkwoorden, die over progressie van een activiteit gaan, die met MET + een heel werkwoord gaan, zoals Starten met, Volharden met, en Stoppen met. Dan zijn er nog 9 hulpwerkwoorden met "Tegen" erachter, en 3 met "Van" erachter. Je hebt ook 12 vormen van een zelfstandig naamwoord, die met voorzetsels aangeduid worden, waarmee je functioneel (Redekundig) kan ontleden. Onderwerp (-\ Door), Bezittend voorwerp (Van), Ondergaand voorwerp (-), Motiverend voorwerp (Voor\ Tegen), Meelevend voorwerp (Met (Mee)\ Zonder), Opvangend voorwerp (Aan), Specificerend voorwerp (Op\ In), Inhaudend voorwerp (Over), Opvolgend voorwerp (Naa), Doorkomend voorwerp (Doorheen), Terugkerend voorwerp (Terug), Toegesproken voorwerp (Tot\ Toe). Het onderwerp krijgt "Door" ervoor als er een zin met "Zijn", of "Worden", gemaakt wordt, en het ondergaand voorwerp is het vroegere lijdend voorwerp, en heeft geen voorzetsel voor zich. Het bezittend voorwerp krijgt een S erachter, als het zonder "Van" geschreven wordt. Het meewerkend voorwerp heb ik omgedoopt in het motiverend voorwerp, omdat het de reden aangeeft waarvoor je iets doet. Het meelevend voorwerp blijft gewoon bestaan, maar het begrip Dativus (Uit het Duits en Latijn) wil ik niet bij het motiverend voorwerp (Voor\ Tegen) hebben, maar bij het opvangend voorwerp (Aan). Zie mijn Taalpeorie pagingná om hier meer over te lezen.

 17. De Lesgebieden die Eindigen op IJ

  Ook zijn de dubbele namen van de 13 lesgebieden vanaf konditie, op 54, niet bekend en dat kan veel duidelijk maken, bijvoorbeeld dat Farmacie gelijk is aan Slijterij, en dat farmacuiten erg graag verkopen, is daardoor wel duidelijk gemaakt. De smalle (of lange) IJ wordt gezien als vrauwelijke IJ, en de brede (of korte) EI als mannelijke EI, want de vrauwelijke IJ is smaller geschreven dan de mannelijke EI. De intresses zijn de eerste groep van 138 lesgebieden, en de essentie- namen, die eindigen op IJ, worden vrauwelijk genoemd, en de intresses, die eindigen op IE, worden mannelijk genoemd. Hier volgen ze: Konditie = Slavernij, Magie = Gogelarij, (Jamijnsie) = Oplichterij, (Klaartie) = Koopvaardij, Ceremonie = Loterij, Biolevie = Boerderij, Navigatie = Padvinderij, Vistie = Landerij, Strategie = Makelarij, Psiegologie = Rijmelarij, Rekreatie = Zwijnerij, Farmacie = Slijterij, Etiek = Zwijmelarij. In mijn jeugd had ik wel een opsomming van alle lesgebieden, die intresses zijn, willen hebben, om te kunnen kiezen wat ik zau willen leren, en die kan je vinden onder het Lesgebieden menuu, onder het getalsimboliek balkmenuu. De intresses vanaf 4 tot en met 96 zijn de soorten van les die je mogelijkerwijs kan krijgen. Daarnaast kan je les krijgen in Goden kennis, Sterrenbeelden kennis, Bijbelse boeken kennis, Sporten en Spelen kennis, kennis van de Deuren in het leven, Leiderschappen kennis, Wetenschappen, Gereedschapskennis, kennis van Tsjecks, kennis van Stoffen, en kennis van Watergebeurens. Dit kan je misschien zien als algemene ontwikkeling.

 18. 12 Tijnen, en 7 Tonen, plus Herschrijvingen

  Ik vind dat er in de muziek een aantal namen omgezet kunnen worden, namelijk "Halve noot" zau ik liever "Tijn" noemen, en in het Engels "Tyne" (Klankmatig: Taain) omdat dat niet verwarrend is, want het lijkt op "Toon", maar is toch anders. Halve toon suggereert dat je altijd 2 halve tonen moet nemen, om de volgende toon in de toonladder te vinden, en dat is niet altijd zoo. 2 van de 7 sprongen, binnen een toonladder, zijn maar een halve toon, en dat is met tijnen geen probleem. Tijn is korter dan "Halve toon", en ook duidelijker met 12 tijnen in een oktaaf. Verder wil ik de term "Overmatige kwart" (7de Tijn) omzetten in "Djez noot", en de "Verlaagde terts" (4de Tijn) heet dan de "Bloez noot". Het begrip Majeur akkoord (of Maagjeur) wordt met een GJ geschreven waardoor de A verdubbeld moet worden om de volle klank van de A te handhaven. De GJ spreek je uit als het Franse "Je", en wordt veel gebruikt in de Franse taal, maar dan staat er een G of een J. Bijvoorbeeld: Etalage → Etalaagje, Corsage → Korsaagje, Corrigeren → Korriegjeren, Gene → Gjene, Jezus → Gjezus, Jules → Gjuul, Jaane → Gjaane. In het Nedurlands zal Maagjeur met een U accent sier geschreven worden (Maagjûr), en Mieneur wordt dan Minûr. Een Maagjeur Septiem akkoord is een maagjeur akkoord met een groot septiem (12de Tijn), want het maagjeur slaat op het soort septiem. Ik wil de naam "Maagjeur septiem akkoord" vervangen door "Mooi septiem akkoord", wat in de C toonladder C-E-G-B geeft. Een Septiem akkoord, of Mieneur Septiem akkoord, heeft een Klein Septiem (11de Tijn) (C-E-G-Bes), waarbij het Septiem akkoord een grote terts (5de Tijn) bevat, en het Mieneur Septiem akkoord bevat een kleine terts (4de Tijn). De Chromatische toonladder is de toonladder die steeds een tijn omhoog of omlaag gaat, en die wil ik herschrijven als Gromatische toonladder, omdat er in mijn regels van de Nederlandse taal staat, dat een woord (of lettergroep) niet mag beginnen met een CH, slechts met een G. De Do- Re- Mi- toonladder schrijf ik als de Doo- Ree- Mie- toonladder. (Doo, Ree, Mie, Faa, Zoo, Laa, Tie, Doo). Zie mijn Muziek pagingná voor meer hierover.

 19. Veranderingen in Spreekwoorden

  Er zijn meerdere spreekwoorden, die niet kloppen, die toch algemeen bekend zijn. Dit komt doordat er altijd zo'n goede acceptatie was van spreekwoorden, omdat niemand alle spreekwoorden dacht te kennen. Maar ik heb spreekwoorden staan op de 12den en 1ste dozijnen van een gros, vanaf het 5de gros. Op het 48ste dozijn staan wel de geboden, maar dat zijn geen echte spreekwoorden, maar gewoon Geboden. Dat geeft 8 maal 2 keer een dozijn aan spreekwoorden, die ieder een verschillende aanhef hebben, waar de gezegdes wel de bekendste van is op 85 dozijn. Zie mijn Spreekwoorden pagiená voor een overzicht van die 16 dozijn aan spreekwoorden. maar een paar van de veranderde spreekwoorden zijn: "Tollereer vrij bedenken en bespreken" (6Do, Inflictaties) wordt "Tollereer vrij gebruik van luimen om je heen" (11Do, Luimen), en "Je denkt dus je bestaat nog" wordt "Je eet dus je bestaat nog", want roken en drinken kan je minderen, maar eten moet je regelmatig doen, en 'Baat het niet, dan schaadt het niet' wordt 'Het kan beter baten dan schaden', want zo'n dubbele ontkenning maakt het moeilijk om de zin te volgen, en "Een gegeven paard moet niet in de bek gekeken worden" wordt voortaan zonder niet, want een gift moet altijd beproefd worden, en een paard kan liggamelijke problemen hebben, zoals kiespijn.

 20. 12 Geboden, Leefregels, en Netheidsregels

  In de Bijbel staat dat Mozes met 10 geboden van een berg kwam, en dat hij van God gehoord had, hoe ze moesten klinken. De bijbel is ook een boek dat makkelijk over sex praat. Ik ken 12 geboden, en het 10de gebod is "Ere sex", met sexualiteit als forse grootheid. De geboden zijn: Niet doden, Bespeel uw Beprachigers, Niet liegen, Belaat Geltarmen, Betaal uw schuldenairs, Niet stelen, Vermaak biederman anders, Ere ouders, Ere vrije dag, Ere sex, Ere overheid, en Ere god. Zie het 48ste dozijn voor de grootheden bij de geboden, of misschien over God, geloven, en de kerk. Ik geloof ook in de 12 leefregels op 60 dozijn, maar ik heb zelf de 9de leefregel moeten herschrijven van "Vermijd luuxe en komfoor" naar "Vermijd wijn, bier, en andere alkohol". Zie het 60ste dozijn met de Leefregels. Je hebt ook nog de 12 Netheidsregels op het 108ste dozijn. Ook de 12 Streken\ Lelijkheden, de 12 Buitenstaanders, de 12 Geweldplegingen, en de 12 Verkrachtingen kunnen opgelezen worden, naast de 12 Koorgevechten, en de 12 Sindromen, zodat je iets als een oorlog of een geweldpleging kan benoemen.

 21. Een Ton en een Miljard. A Tun, and a Milyard

  Een ton is in het Nederlands € 100.000,-, of het is 1000 Vielagram. In het Engels is "a tun" € 10.000,-, en "a Billion" is geen biljoen (1012), maar een miljard (109). Dit zau rechtgezet moeten worden, zodat een man zelf weer een ton genoemd kan worden, als hij over de 100 Vielagram heen is met zijn liggaamsgewicht. 100.000 Gram is 100 Vielagram, en er kan best gepraat worden over een lading op een vrachtwagen in 10x zoo grote getallen dan daarvoor, zonder dat iemand daar moe van wordt. Hopelijk is er iets af te spreken met Engeland, dat ze het getal 1 ton (100.000) niet gaan verbasteren naar een lager aantal dan 100.000. Dan zal "A Pound", wat nuu 450 Gram is, ook gelijk getrokken kunnen worden aan het Nederlandse Pond, wat 500 Gram is. "An Ounce" is 28,34 Gram, wat in het Nederlands een Ons heet, wat 100 Gram is, en die zauden gelijk kunnen worden, als "A Troy Ounce" blijft bestaan voor het wegen van goud. In plaats van Billion zauden ze Milyard kunnen gebruiken voor 109, zodat Billion gelijk zau zijn aan ons Nederlandse Biljoen (1012). Daarboven komen, in het Nederlands, Biljard (1015), Triljoen (1018), en Triljard (1021). Zie mijn Konstanten pagiená voor meer hierover. In het Engels klinkt een woord wel vaker een beetje op de Nederlandse vertaling. Bijvoorbeeld: Stupid van Stom (Verminking), en Dumb van Dom (Niet slim), Choir van Koor, en dus ook Million van Miljoen (106), Billion van Biljoen (1012), en Milyard van Miljard (109).

 22. Dounloden en Illegaliteit

  Er is veel veranderd in het verspreiden van Muziek, Tekst, Video, Spelen en Programma's. Alles wordt gedounlood vanaf betaalde niewsgroepen, of onbetaalde torrent saaits. De premier zei op TV, dat als iemand vervolgd zau worden, dat de eigenaars van de torrent- saaits zauden zijn, en niet de dounloders. In de volksmond wordt er over Illegaal, of legaal (Betaald), dounloden gesproken, maar omdat je ook over illegaal in Nederland verblijven spreekt, is dat wel een vreemd gebruik van het woord illegaal. Het is ook verdacht dat betalen ergens voor de zaak legaal zau maken, want dat zau van de zaak, die je wilt hebben, afhangen, en of het verspreiden van torrent- mokken nuu als verboden gezien moet worden door de rechter, is maar net de vraag. Als de bevolking maar aan zijn eigen keuze muziek komt is de rechtstaat tevreden, maar we zijn hier in een krizis periode, waarin velen aan het bestaansminimum zitten finansjeel. Ik zau veel minder muziek hebben leren kennen, als ik niet zau dounloden bij usenet.nl, en ik betaal daar € 12,- per maand voor, en daarnaast kocht ik lege GTs in, en lege hoesjes, en printkartridges, die allemaal kapitalen per jaar kosten, dus ik bleef zoo uitgeven aan muziek op een modernere manier dan offiesjele GTs van € 23,-. De laatste 2 jaar werk ik bij een kringloopwinkel waar ik offiesjele GTs, of DvDs, kan kopen met 33% korting, dus voor € 0,66 per stuk. Dit kost minder moeite, en minder geld, dan dounloden plus branden, en printen van de GT. Legaliteit is de forse grootheid bij bevoorrechten als 9de pretentie op 15 dozijn, en pretenties omvatten werkplaatsen draaiende hauden met genoeg werkploegen, en het opgeven van doelen van het bedrijf. Kleine legaliteit is verspeelbaarheid, en dat is kijken naar acceptabele verliezen, in plaats van naar pompleet oplossen van problemen. Als voorbeeld van bevoorrechten noem ik sleutels hebben van de voorraadkast, en dat betekent dat je daarmee vertrauwd wordt. Voor ieder bedrijf of vakgroep tellen andere illegale (Verboden) zaken, bijvoorbeeld dounloden op kantoor, en wiet roken voor politieagenten, maar dat moet niet gaan rondhangen in de totale samenleving, want dat is veel te gek. Je betaald voor internet, en dounlood saaits, dus het zal wel gewenst en geaccepteerd zijn. Er is gelukkig wel een leuke verzameling aan soorten mokken die je zau kunnen dounloden, met een Torrent- mok, want wat zau je anders dounloden? GTs (Glanzende tafels) (en DvDs) zullen altijd blijven bestaan, omdat de media zoo uitgebracht kunnen worden, en stoffelijk gegeven kunnen worden aan iemand. Boeken zullen nog decennia blijven bestaan, maar zijn uitijndelijk ongewenste overlast, terwijl je op je teblet, of desktop pompjoeter, toch al bijnaa al je post leest, en alle handleidingen, en kontracten ook al op de pompjoeter te lezen zijn. Ik lees zelfs strips liever op de teblet, vanaf USB- Stick, omdat ze zoo minder ruimte innemen in huis. Ik denk dat er over 50 jaar geen boeken meer gedrukt worden, of voor gigantische prijzen verkocht worden. Dit zau onze papier konzumptie dan terugzetten naar de 80er jaren, en veel kappen van bomen voor papierproductie stoppen. Zie mijn Politieke wensleis voor meer over dounloden.

 23. Het Einde van de Samenwerking tussen alle vrauwen

  Sinds 9 maanden (in Junie 2015) is de afspraak tussen Nezische vrauwen, en autochtone vrauwen, dat ze geen mannen zauden beschrijven, wat tegen de wens van alle ziegeunermannen in was, opgezegd. vrauwen kunnen weer mannen beschrijven sindsdien. Ik wil de 3 niewe Olimpische goden, (Perséphoné, Appolló, en Artemis) waar het verschil opvalt tussen de Nezische Perséphoné, en de Westerse Appolló, en Artemis, bedanken voor hun diensten, en afscheid nemen van hen. De oude Olimpische goden, die op 12 Dozijn bij de angsten staan, worden weer teruggezet, en dat zijn Afrodite (op 4), Hefaistos (op 5), en Hestia (op 6). Hiermee wordt de kwaaie Perséphoné afgezet als godin bij de Petsfobie, met de Zorgzaamheid, en de Verdiendheid, als forse grootheden, en exact staat daar Bangheid, en dat zal vanaf nuu Afrodites terrein zijn. Appolló regeerde over de rampfobie, met fors de Duchtbaatheid, en de Meegaandheid, en exact de Gezondheid, en de Knapheid, en nuu zal Hefaistos, de zoon van Afrodite en Zuis, dat weer doen. Artemis regeerde over de kleptomanie, met fors de Verhandelbaarheid, en de Huiverendheid, en exact de Opknapbaarheid, en de Ziekelijkheid, en nuu zal Hestia dat weer doen. Ook zijn alle irreële (in dromen) gepakten niet meer hetzelfde als daarvoor. De autochtonen worden niet meer te pakken genomen door de gepakten van Appolló en Artemis, en het gepakt wat de Nezen deden, komt niet hard genoeg aan, zonder hun gepakt. Dit zal betekenen dat het gepakt vanaf achter de schermen zal afnemen, of zelfs zal verdwijnen. Hier buiten vallen Gruwels, Straffen, en Plagen, inkluzief alle verzwaringen, die zonder goede reden gewenst worden op iemand, en de aanvragen op apparaten, met een radiografische zender, zoals pompjoeters, en GT- spelers, zijn ook nog wel aanwezig. Van de 2 kwade watergebeurens: Depressie, en Gemische gassen, komt alleen Depressie voor, wat aangevraagd kan worden bij de watergebeurengevers, en het hoort bij de Streken\ Lelijkheden (59Do), zoals Debiel, Idioot, en Amikaal. Er zijn geen Buitenstaanders gegund (119Do), zodat er geen Beul is, en geen Geizelaar, of Kenau. De stof wierook (Ook hasjiesh) heeft zoo geen grootheden en realizaties erbij, en zoo kan je minder kwaad gedaan worden vanaf achter de schermen. Het mogen spreken over wat gewoon is in de buurt is ook gestopt, omdat ze algemene aanvragen gingen doen op de hele buurt, om een gesprek te voeren waarin ze kleemden te weten wat er gewoon was in de buurt. Ze kunnen in huizen blijven wonen zonder het woord "Gewoon" te gebruiken. Dan is er het hernoemen van het dakje, of accent circonflex, naar accent Sierkonflex, naar accent Siersinflex, naar accent Sier. Hier blijkt dat een Westers begrip als Sier (Engels: Sire, of Klankmatig: Saair) niet langer samengaat met een Oosters begrip als Flex (Goede flex is Oosters voor een leuke tijd). Het schrijven van de Nederlandse taal, en Engelse taal, heeft het accent Sier nodig, om duidelijk te zijn. In het Nederlands zijn er kombinaties van letters, die omgezet kunnen worden in letters waarin een klinker met een accent sier staat (Simpel gezegd: AIR → ÊR, EER → ÎR, OOR → ÔR, EUR → ÛR, Meer). Het is nuu wachten tot de Nezen genoeg weten van zichzelf, zodat ze niet meer achter de schermen gaan plaats nemen, omdat ze niet genoeg spreken, en lachen, om mee te spreken, en ze met hun doof, stom, en zwakzinnig, toch al die richting op gingen. Ze willen ook niet weten wat ze anderen buiten de kamer aandoen, terwijl ze zich achter de schermen bevinden, en op droomscherm verschijnen bij autochtonen. Het zijn te kontactgestoorde individuen om nog achter de schermen te kunnen functioneren. Wat hen gebeurt is, mogen ze niet gebruiken bij autochtonen, omdat ze anders behandeld moeten worden dan Nezen, omdat Nezen speesjaal behandeld worden hier in het Westen. Zonder beschrijving van hun doelwit komen ze niet verder dan zich onthauden van alles wat ze minstens moesten doen van de Oosterse ligaa, als ze geen plannen gemaakt hadden. Dit is niets (Goeds) doen, waar anderen wel iets hadden kunnen doen met de persoon op zijn droomscherm, en dat wordt ingevuld met kwaad doen aan de afgeluisterde, of bezeten gehauden, persoon. Nezen doen geen goed achter de schermen, en moeten daar dus weg. Ookal zijn ze eeuwenlang lekker gemaakt met opgedrongen worden om achter de schermen te bivakkeren.

 24. De 12 Niewe Hemeldelen, en de 4 Hewellovische Elementen

  Ik wil niewe hemeldeelnamen invoeren voor de hewellovie, in plaats van de dierenriemtekens, waarin de elementen in de juiste volgorde staan: Straling- Aarde- Water- Lucht. Dit komt overeen met de 4 stoffazes: Lavaa, Vast, Vloeibaar, en Dampig, maar ook met de opbouw van de Aarde, namelijk radio- actieve Lavaa in de kern van de Aarde (Straling), Aardkorst daar omheen (Aarde), Zeeën daar overheen (Water), en daarboven de atmosfeer (Lucht). Vuur komt al op veel plaatsen in de dingenleis voor, namelijk als de ontvlambaarheid op 19 (2Do7) (Vlam), en als watergebeurens: het Kampvuur op 103Do, de Brandbom op 126Do, het Brandende water op 127Do, maar ook de Bosbrand (19Do), de Bolbliksem (24Do), de Bliksem (25Do), en de Vulkaan (28Do), staan voor vuur in de naatuur. Vuur onder de aardkorst is echter niet mogelijk, door het gebrek aan lucht daar, dus is straling sprekender dan vuur. Straling staat dan voor doen waar je aan denkt, en voor geestdriftig spreken met anderen, en Aarde staat voor doen waar je geld voor kan krijgen, en materialen kennen en bewerken. Water staat voor gevoelens hebben (Supjectief), en jezelf willen zijn met anderen, en Lucht staat voor doelen hebben (Opjectief), en een imagoo ophauden. Huizen noem ik dan Horizondelen, en omvatten meer dan alleen de Gewoontes (in Huizen woon je) op het 45ste dozijn. Zij omvatten alle dozijnen boven het 25ste uit, zodat een 3de horizondeel iets kan zeggen over het gebruik van de 3de van het 28ste dozijn: De Redenaar, maar ook van de 3de gewoonte: Kreatief. De niewe hemeldelen zijn: De Ziener, De Eigenaar, De Producent, De Buur, De Hartedief, De Hunk, De Flurter, De Loyalist, De Spetter, De Pionier, De Idealist, en De Fotógraaf. Zie mijn Hewellovische uitleg. voor meer hierover.

 25. Het Dagelijkse Leven van Nederland

  Het is volgens mij van belang dat persoonsgegevens gebruikt kunnen worden, om iemand ergens op te kunnen zoeken, waarbij er van iedereen verdiepingen gevonden kunnen worden. De overheid haudt al eeuwen 5 van de verdiepingen bij van de hele bevolking, en dat zijn: Getrauwd\ Gescheiden, Koters, Oudernamen, Broers en Zussen, en Fotoos. Er zijn dan nog 7 andere levensgebieden, die ook nog geregistreerd zauden moeten worden door de overheid, om een volledig plaatje te geven van iemands dagelijkse leven. Dit is van belang als je kontact hebt met de overheid, zodat de amtenaar die je behandelt weet met wie hij, of zij, te maken heeft. Ik heb kontact met een Soosjaal Psiegiatrische Verpleger (SPV- er), en die man heeft geen pompleet beeld van mij naa 3 jaar, maar ik moet mezelf dus iedere keer weer introduceren aan hem, en ik zau graag willen dat ik voort kon bouwen op wat er in vorige gesprekken gezegd is, maar hij heeft teveel afspraken om dat nog te weten. Ik zau willen dat ik meer bekend was bij hem, maar zonder zich vooraf even in te lezen zal hem dat nooit lukken. Er zau door de overheid meer gegevens bijgehauden moeten worden, en wel: Initiatieven, Reisoverzicht, CV of Levenswerken, Klen of vrienden die je hebt, Kontactpersonen, Titels, en Ideale bezighedenleis. Deze verdiepingen geven een pompleet beeld van iemands dagelijkse leven, en die zauden dan gevonden kunnen worden op 12 persoonsgevens, waaronder Paspoortnummer, Ziektekostenverzekeringnummer, of Burgerservicenummer, naast Naam en Geboortegegevens. Zie mijn Zelfbeschrijvings pagiená als je hier meer over wil lezen.

 26. 3 wordt 4, in de Trias Politiká, en de Kerkelijke Drie- eenheid

  In de Trias politiká (Recht, Staat, en Kerk) worden de Prachszuilen niet genoemd, die samen de 4 uitvoerende organen van de bevolking zijn. Deze vind je op het 117ste dozijn, en omvatten onder andere de Aanvragen- regelaars, Rascismegevers, Gedachtegevers, Redeluisterairs, Dromenmakers, Weer oproepers, Opkikkers-\ Gruwels-\ Straffen-\ en Plagen- gevers, en Hewellovers. Dat haudt in dat dromen en gedachtes niet door jezelf gemaakt worden, maar door personen, die tot de dromenmakers, of de gedachte- (en denkvarianten) gevers, behoren, gemaakt worden. Met het 7de rascisme kan je iemands zintuigen afluisteren, ook vanaf buiten de kamer, waar iemand zich bevindt. Dit verklaart de uitspraak: "God is overal, en hij heeft jau gezien", wat betekent dat iemand anders weet wat jij gedaan hebt, ookal was je alleen, en heb je er nooit met iemand over gesproken. Dromen heb je nodig bij een rapportaagje maken, want bij dromen gaa je uit van herbeleving, die behauden is, voordat je de dragelijkheid, of vanziezeerbaarheid, kan meten, en die herbeleving wordt dus gegeven door dromenmakers (Engels: Dreamweavers). Zij geven ook andere naatuurgoden dan Droom, zoals Slaap, Pijn, Zeden, en Wraak, die ook gevoelens genoemd worden. Het bestaan van prachszuilen betekent, dat het weer beinvloedbaar is door de weer oproepers, en allerlei liggamelijke klachten gegeven worden door de O, G, S, en P gevers. Ook de Kerkelijke drie- eenheid (De Vader, de Zoon, en de Heilige geest) bestaat, waar de moeder, en de dochter, ontbreken. De Vader, de Moeder, de Zoon, en de Dochter is een beter kruisgebedje voor aan tafel in een gelovend gezin. Deze viertallen liggen in het verlengde van de 4 hewellovische elementen, Straling, Aarde, Water, Lucht, en de daar uit voortvloeiende 4 karaktertiepes: Straling- Water, Straling- Lucht, Aarde- Water, en Aarde- Lucht. Hiervoor zau er naast de 3 stoffazes Vast, Vloeibaar, en Damp, ook nog een een stoffaze zijn die Zonnewind (Propolen) heet, die voor de 3 eerdere stoffazes komt te staan, waarnaa ze vergelijkbaar zijn met de 4 hewellovische elementen. Je hebt de 4 gevoelsbronnen zijn: De liggamelijke (Zintuigelijke) gevoelens, je geestelijke ruimte, de watergebeurens die je gegeven krijgt, en het Vrijen\ Knuffelen\ Kissebissen\ Verpraten als 3de Plezier, met Frievoliteit exact, en de Vrijmoedigheid\ Aandoenlijkheid. Dan heb je nog een 4de pompliefmoment voor taalgebruik, naa de veelgebruikte pompliefmomenten: Mooi, Kort om op te schrijven, en Snel om uit te spreken, namelijk dat het volgens de regels van het alfabet is. In mijn alfabet pagiená leg ik uit welke regels er allemaal opgaan in taal, die geschreven wordt met het Westelijk alfabet. Niet alleen de klank van iedere letter uit het alfabet (C heeft 2 klanken), maar ook hoe je volle klanken schrijft zonder een dubbele klinker te krijgen.

 27. Omzettingen naar beter Nederlands vanaf April van 2016

  Er zijn veel namen in het Nederlands die rechtgezet zijn in 2016.
  PO + MO - Politiek → Holietiek (3Do5) wat komt van een Ho- lied, wat een protestlied genoemd kan worden, Exponentieel → Exmonensjeel, Podium → Modium (38Do9), Modellen → Hodellen (98Do), Poseidon → Hozeimoos (Ho zei Moos van Moniek op 46, 47, en 48 Dozijn) (12Do9), Hades → Hodes (Ho van wie) (12Do8), Oceaniden (Zeegoden) → Floriaden (Uwen) (19Do5) waardoor er geen mannelijke Dualen meer voorkomen, en beide geslachten iedere Duale kunnen zijn, en ook kunnen 2 personen met verschillend geslacht samen dezelfde Duale zijn. Mnemozyn → Manemozien (10Do8, bij de gewetensvolheid, en het Razen).
  GROOTS - Blijdschappen → Verblijden (77Do), Don Guiovannie → Knecht (8ste Verblijde), Monaa Liezaa → Wilmaa van Nassauwe (11de Verblijde), Eukaliptá → Markiezin van Pompadoer (11de waarde van Gekkigheid, 66Do3: Soosjolevie), Marquis de Sade → Keizer Neroo (12de waarde van Gekkigheid), Hilarisch\ Progressief → Waans\ Progressief (45Do11) Hielarisch is eigenlijk een term van Eukaliptá die doet denken aan binnenpretjes hebben, waarbij je van hie, hie, hie gaat, wat ik in je vuistje lachen noem (86Do1, Verstieringen), Krops\ Haans → Krops\ Daans (zodat de 10de Geestsoort (32Do10) niet verboden is voor vrauwen, of mannen!), Jood → Israfaëliet (Omdat Joden eeuwenlang slechts het Wegkomen, wat de 12de Goede bedoeling is, gebruikten, en dus niet geassoosjeerd kunnen worden met alle Goede bedoelingen (118Do), en het gas Jood wat daarbij hoort. Joden horen in Israël, en Aziatische inmiegranten zullen Nezen heten in het Westen.).
  NIEW - Gastronomie (met de Grey als waarde) → Gastvrijheid (met de Gij als waarde), Verhullen\ Passeren (23) → Onthullen\ Passeren\ Verproeven, Bevooroordelen (15Do8) → Vereenzamen, Vereenzaming (31Do5, Aanspraken) → Bemoedering (Breed), Bemoeien → Zich Inmengen in, Maaksels → Middelen (17Do, Realiezaties), Oppassen van 28 naar 27, Bespelen (6Do2, Strategie) → Bestrikken\ Een val leggen, Wegdwingen (bij Fatsoeneren, op 37Do12) → Wegdringen (Martelbaarheid, bij Leedvermaak, op 25Do12), Sol → Zoo (Zoo = Klaar) (Van Doo, Ree, Mie, Faa, Zoo, Laa, Tie, Doo), Soul → Ozoon (wat de 8ste muzieksoort is, die met sterke tekst komt), Nezen zijn nuu, naast Doof- Stom- en Blind, ook Zwakzinnig, zodat ze niet mogen spreken over hun gevoel, X schuift van de 24ste plaats naar de 26ste plaats, wat X de letter maakt bij de Apostelen op 38 dozijn (δxδyδzδt = h/ 2π = Haa Streep, wat de Onzekerheidsrelatie is van Heisenberg, wat Nezen niets zeker laat weten, zolang ze niet lachen in het Westen, terwijl ze sarkasme (niet te geloven teksten), en lachen, in het Oosten verheerlijken zonder geld verdienen, en belasting betalen, in het juiste daglicht te hauden), "Laten" als realiezatie op 21Do8, Bewuste, met Pofbaarheid, Verlaten erbij op 24Do8, Zich Distansjeren\ Leren Kennen\ Verlaten, met Beleunbaarheid (Loyalist, die vroeger Schorpioen was), Vergasten erbij op 24Do10, bij Nodig hebben\ Aanvatten\ Vergasten, met Toekomendheid (Pionier die vroeger Steenbok heette), Belaten op 27Do8, Electieviteit, met Kieskeurigheid. Germanen gaan voortaan met
  BEHAUDEN - Woning behauden (9Do11), Huis\ Hut behauden (38Do3), Volk behauden (36Do8), Vader behauden (33Do10), Moeder behauden (36Do11), Broer\ Zus behauden (?Do?), Impuls behauden (16, bij Kracht en de Njoeton) → Inkassering\ Kaatsing (zodat Impuls niet meer doet denken aan Puls op de nulde diemenzie), Impulzief → Onnozel (12Do7, als kleine Vraagbaarheid, bij Pieromanie).
  OU → AU - Jou → Jau, Jouw → Jauw, Nou → Nau, Wouden → Wauden, Zauden → Zauden, Touw → Tauw (43Do, 6 Kristelijke verhalen), Enthousiasme → Entausjasme, Hauden → Hauden, Verhauding → Verhauding, Vertrouwen → Vertrauwen, Getrouwd → Getrauwd, Vrouw → Vrauw, Juffrouw → Jufrauw, Rouwer → Rauwer, Browser → Brauzer, Internet- Browser → IN- Brauzer, Louter → Lauter, Betuwe → Betauw, Schattebout → Schattemoer, Moer → Moeder, Vaar → Vader, Broer → Broeder, Zus → Zuster.
  I → IE - Dimenzie → Diemenzie, Pyromanie → Pieromanie, Tirannie → Tierannie, Titos → Tietos, Titriek (Gemie) → Tietriek, Realisatie → Realiezatie, Titel → Tietel, Individualisering → Indieviedualiezering, Triton → Trietoon, Organisering → Organiezering, Motivering → Motievering, Administratie → Admieniestratie, Cynisme → Zienisme, Pagina → pagingná, Viela → Kieloo, Giga → Giegaa, Mini → Mienie.

 28. Nezen voldoen niet aan de eisen, die gesteld zijn aan achter de schermen functioneren!

  Nezen bievakkeren achter de schermen (als uitnodiging tot walging) bij autochtonen, omdat ze als mielietairen niet alleen kunnen koken, en eten, en op die manier behandelingen van de Prachszuilen, die de autochtoon krijgt, op kunnen eisen als irreële belasting. Zij zijn Veiligheidsmismaakten, die niet willen, dat anderen reageren op hun spreken, en zij reageren nooit op het spreken van hen, ook als wij hun verminkten (Dove- stomme- zwakzinnige) niet willen hebben. Het gaat zelfs zoo ver dat Nezen nooit willen, dat iemand kan spreken, behalve wat zij invullen, dat zij zeggen, alsof ze met beesten te maken hebben. Hun veiligheidsmismaaktheid is eigenlijk een sinjaal, om te verhuizen naar een ander kontienent, maar zij gebruiken het als een manier, om gewetensdood, de verzwaring van de 10de straf (Zie Gruwels, Straffen, en Plagen, plus alle verzwaringen), aan te vragen op personen waar zij mee spreken, zodat zij niet kunnen razen, zoals zij doen via bezetenheid, want zij verdienen gewetensdood, omdat zij met genoeg weten, altijd gevaarlijke aanvragen gaan doen op de bevolking. Zij zijn inmiegranten, die gesteund moeten worden door de 2de prachszuil, de Oosterse Liegaa, om te weten wat te doen, en wat te laten in het Westen. Zij gedragen zich hier als zombies, die uitvoeren wat hen in dagdromen opgedragen wordt, en zij opereren met zijn 4- en zonder ooit met elkaar te hoeven kommunieceren. Zij zijn apart geen behoorlijke partij voor Westerlingen, maar met zijn 4- en, kunnen ze tegelijkertijd aanvallen, wat nooit af te slaan valt door 1 man, of vrauw. Zij hebben de eerste 7 oorlogen op hen geregeld, inkluzief het 2de rascisme, wat bij katten hoort. Dit is het beest wat het grootste roofdier op deze Aarde is, met aanslagmakendheid als exacte grootheid. Zij wisten dat dit schuld zau opleveren, bij iedere aanslag, die zij zauden plegen, maar nuu willen zij niet spreken over hun aanslagen, en ander kwaad, dat zij de bevolking aandoen, zodat zij hun recht op aanzien (24Do12, Fotograaf) verspelen, en nooit meer mogen doen alsof er aangenomen kan worden, wat zij zeggen, of begeren. Zij zijn met hun 3de gek geregeld op alle mannelijke, en vrauwelijke, inmiegranten, veel te ver gegaan, en het was niet, omdat ze zoo in het nauw zaten, maar omdat het verboden is in Nederland, om een 3de gek te zijn, zeker voor vrauwen, omdat niemand met zoo iemand wil omgaan, en iedereen ze wegstuurt. Zij willen niet eens op hun spreken gebruikt worden, en weigeren aan te nemen wat anderen zeggen tot hen, en dit leidt tot onbeheersbare sietuaties voor iedereen, ook de leden van de prachszuilen. Zij behoren gedood te worden voor hun beledigingen, waar niemand zich toe laat dwingen, of verleiden, omdat het tegen het 1ste gebod is. Maar dat ze ergens binnen blijven is dan ook niet gewenst, omdat ze niets overhebben voor anderen, en steeds doen wat zij persee willen. Dit is zonder hen te doden, steeds weer een aanslag op de bevolking van het land in kwestie. Ze lopen met geslachtsovergezetten hier rond, die 40 kwade diemenzies op zich geregeld hebben, en een aanvraag, dat ze nooit weten van kwaad, dat ze gedaan hebben, en ook hebben ze hun respecten (20Do1, Herinnerbaarheid) afgeregeld, wat ik bij elkaar een Pieratenvlag vind, en betekent dat ze gebouwd zijn om kwaad te berokkenen, en advies van peuters gebruiken. Zolang zij die pieratenvlag niet streiken, zijn ze niet in staat, om iets goed te doen, maar dat heeft nog geen enkele Nees gedaan, en dat maakt hun totaal ongewenst in het Westen, omdat wij voor sex, goed doen, en opkomen voor jezelf zijn, en zij falen op ieder onderdeel daarvan. Het is ook waar dat het Oosten van de Aarde, precies het tegenovergestelde doet van wat wij in Westen doen, en dat betekent dat zij hier met Oosterse waardes niet kunnen blijven, omdat ze tegendraads zijn met de Westerse waarden, en zij moeten daarmee zoo snel mogelijk terug naar het Oosten. Zij hebben daarbij hun nare 12- en opgeregeld (12de Gros, 12de rascisme, en 12de stand (Mielietair)), zijn ondeugend (niet deugdzaam, waar wij Kriemo's voor gemaakt zijn, 4Do1, Briegade), en negeren alle sinjalen, die autochtonen geven. Zij weigeren te erkennen dat mensen, de naam is voor vrauwelijke ziegeuners, en noemen onze soort wezens mensen, in plaats van Kriemo's. Onmenselijkheid is een forse grootheid bij Planolovie\ Intentie op 25, die in het Engels Enormousness heet, wat suggereert dat mensen aan geen enkele norm voldoen, en grote plannen niet voorkomen bij vrauwelijke ziegeuners. Zij weigeren de Oosterse mozietieve kanten hier te gebruiken, zoals dat het niet gaat om geld verdienen, maar dat je kan lachen, en spreken, ookal is het soms niet te geloven (Sarkastisch), of een belediging (Onmogelijke hint). Zij kunnen al meer dan 120 jaar geen goede redenering meer noemen in een demagogisch verhaal, en weigeren toch de generaliezering op henzelf toe te passen, want als je weet dat je geen goed kan doen, en geen geloofwaardige verantwoording kan geven, moet je zien, dat je nooit beschuldigd hoeft te worden, om te weten waarom je iets deed, en dat er slechts gewroken hoeft te worden voor het leed wat jij aanrichtte. Maar zij beginnen dat zonder enige juiste redenering te hebben, ook te doen op de bevolking, terwijl zij weten, dat wat voor hen opgaat helemaal nooit opgaat voor de bevolking, omdat er giegantische verschillen zijn tussen Westerlingen, en inmiegranten, zijn. Er zijn problemen onder Nezen over het verschil zien tussen goed doen, en kwaad doen. Zij spreken slechts over goede, en slechte, gevoelens, wat meestal aankomt op de hoge en lage temperatuur, die erbij gevoeld wordt. In Nederland zijn voelen (door 8 van de 12 zintuigen), en gevoelens ervaren, verschillende zaken. Je kan, naast behandelingen door de andere prachszuilen, ook van de getalsimboliecie allerlei gevoelens ervaren bij diemenzies, zoals Uitgelatenheid, Fascienerendheid, Intressantheid, Waardeerbaarheid, Virtuoziteit, Ouderwetsheid, Plechtigheid, Entausjasme, Klaarkomendheid, Ondernemendheid, Verknochtheid, Zorgvuldigheid, Shockerendheid, Moedigheid, Inventieviteit, Elegantheid, Dringendheid, Verstandigheid, Nauwkeurigheid, Beleefdheid, Vanzelfsprekendheid, Zachtmoedigheid, Partijdigheid, Eerbiedigbaarheid, Neidigheid, Bemoedigendheid, Aandoenlijkheid, Plezierigheid, Profesjonaliteit, Behoorlijkheid, Spontaniteit, Gezamelijkheid, Flinkheid, Uitgeputheid, Uitgedroogdheid, en Saamhorigheid, die eigenlijk grootheden zijn, die stuk voor stuk een gevoel vertegenwoordigen, wat niet hoort bij de zintuigen, maar hoger op de Dingenleis te vinden zijn. Omdat de Nezen wisten van getalsimboliek hadden zij dit zelf ook kunnen zeggen, maar zij hebben geen enkel gevoel ervaren, of genoemd, sinds ze in het Westen zijn, omdat ze zwakzinnig blijven, wat de 11de Verminkte is, die met gevoelloosheid gaat op zijn minst, en vakuümiezerend is bij hoge waardes. Zij weten dus niet, wat de gevoelens waren bij grootheden, omdat zij die niet voelden, maar ze hebben iedere Nederlander het gevoel onmogelijk gemaakt, met evenveel pijn bij ieder goed gevoel (ook Orgasme) te leveren, als dat er goed gevoel was. Dit stiemuleert, om minder goede gevoelens te ervaren, zodat er niet meer pijn, en andere nare gevoelens, bij geleverd kunnen worden. Mijn ervaring is, dat ze mij te pakken namen met een redenering, die mij doet denken aan de pik op allochtonen (24Do7, Aankaarten\ Zich Wapenen, Flirter, Pikkendheid\ Stekendheid\ Knijpendheid Exact), namelijk "Jij bent van de verkeerde kant!", en dat vond ik schokkend dom van ze, want de minderheidsgroepering is de enige binnen de dualiteit, die van de verkeerde kant kan zijn. Ik wil op die eigenschap van Nezen verder bouwen, en hen nooit meer toegang geven tot hun 2de gevoelsbron, het 5de rascisme wat ook wel het dok, of geestelijke ruimte, genoemd wordt. Ook hun 3de gevoelsbron, namelijk de watergebeurens vind ik niet op hun plaats bij zwakzinnigen. De liggamelijke gevoelens wil ik hen niet afnemen, omdat dat vaak sinjalen zijn, die niet mogen ontbreken, om alleen te kunnen leven. Hun 4de gevoelsbron, namelijk Vrijen\ Kissebissen\ Verpraten (23Do3, Plezieren) gebruiken zij al millenia niet, en ze maken fijn vrijen onmogelijk voor de hele Noord- Westelijke bevolking. Het wordt overgeslagen, of zonder verpraten gedaan, wat niet fijn is. Zij zijn tegen alle gevoelens, die anderen hebben, en dat is de redenering, om hen daarvan uit te sluiten.

  Ik wil dat het geweten, zoals de 8ste diemenzie van de Motieven, het Razen met de gewetensvolheid, heet, afgeregeld wordt voor alle Aziatische inmiegranten in het Westen, en dat ze nooit meer Aanvragen mogen regelen op zichzelf, of anderen. Dit is omdat ze niet reageerden op wat de aanvragen regelaar zei over hun aanvragen, en ze de slechtste aanvragen deden, die je maar kan bedenken. Ook wil ik ieder rascismegebruik uitsluiten voor hen, behalve het 1ste en 2de Rascisme, en ook krijgen ze geen gedachtes meer bij hun inmiegrantenleven, waarin ze nooit goed gewerkt hebben, of iets goeds betekend hebben voor de bevolking. Alles wat zij doen, moest overniew gedaan worden door een autochtoon, omdat het verkeerd gedaan werd, of ze leverden geen rezultaten. Ze boikotten zelfs de middenstand, en kochten slechts bij Oosterse winkels, die door inmiegranten opgezet waren. Ook zullen er geen Watergebeurens verstrekt worden aan deze zwakzinnigen, omdat ze niet genieten van het gevoel, dat het hen geeft. Zij vragen mijn hele leven al het 32ste watergebeuren (Dag des Oordeels) aan, om een gelogen levensoordeel te krijgen, wat hen een glimlach geeft, en meer niet. Dat kwam naast hun kontienue aanvraag op alle verblijden, inkluzief nooit aan kanker (de 6de Verblijde) overlijden, en de bevolking kreeg die zaken nooit. Om blij te kunnen zijn, terwijl autochtonen kijken naar hen, is de term schijnheilig bedacht, waarbij anderen niet zien, dat een inmiegrant die glimlacht, blij is, want dat zau inwrijven zijn, omdat zij nooit blij zijn, en inmiegranten wel. Een blije kriemoo is geen kriemieneel (Afperser), maar Nezen wel, want mielietairen zonder wapens vallen terug op hun afpersen, en dat is slechts 1 van de Kwade diemenzies, die zij geregeld hadden. De Redeluisterairs hebben gegarandeerd, dat ook bij grote reizen naar andere kontienenten, het mogelijk blijft om te herinneren, en dat alle Respecten bereikbaar blijven, maar dat deden zij altijd al naar hun eigen goeddunken, en een breuk in respecten, oftewel niet kunnen herinneren van voor een bepaalde tijd, is ook altijd nog mogelijk, en is soms prettig, om nare gebeurtenissen niet te herinneren. Dromen (Oneiroi, Keizer) hebben meestal geen reactie bij Nezen, en zij worden daar voortaan niet meer mee bediend, maar de rest van de Naatuurgoden op het 9de dozijn, die verzorgd worden door de Dromenmakers, de 9de Prachszuil, zullen wel verzorgd worden, zodat slaap (Ondernemendheid) en pijn (Krenkbaarheid) gevoeld kunnen worden, en de andere geheimen dan Levensdroom (Bij Dromen), zoals Lievelingskost, en Beroepsafwijking, kunnen wel aanwezig blijven. De Hewellogen zien ook af van bedienen van de Aziatische inmiegranten, omdat ze problemen maken verwachten van hen, omdat zij altijd tegen de 4de, 8ste, en 12de prachszuilen geweest zijn, met grote beschadigingen, zoals de huidige dierenriemtekens, en totaal verkeerde namen voor de Hewellovische elementen. Zij hebben zelfs de Gewenste behandelingen op alle allochtonen niet willen hebben, en geeist dat de gewenste behandelingen van de autochtonen, op hen uitgevoerd zauden worden, en ook dat hun gewenste behandelingen van de prachszuilen op de autochtonen uitgevoerd werden. Hiermee verwierven zij onder andere het unieke recht, om met de leden van de prachszuilen te spreken op droomscherm, te leren over aanvragen regelen, en de 1ste 2 inflictaties (Belasten, Fiskie\ Landerij, en Bestrikken, Strategie\ Makelarij) te mogen gebruiken, terwijl dat juist afwezig had moeten zijn. Voor de autochtonen, betekende dit geslachtsdeelverkleiningen voor mannen, en onvruchtbaar gemaakt worden voor vrauwen, voor hun 50ste, en niet zeker weten wat de bedoeling was, om te doen die dag, naast totale achting voor alle allochtonen, die met hun reliegie Islam, precies tegen iedere Westerse waarde instaan, en zij kregen het daartegen geeiste "Geen achting hebben" voor de andere poot van de dualiteit Autochtoon- Allochtoon. Nuu wil ik stellen dat Nezen niet geven om hun eigen spreken, als gesprekspartner, zelfs niet om hun eigen wensen, want zij hebben in 2000 jaar niet gewenst, om hun eigen gewenste behandelingen te krijgen, ookal konden ze de autochtone wensen amper gebruiken. Waarschijnlijk waren ze tevreden met de bevolking dwars zitten, door hun nare wensen op hen te laten uitvoeren. Zij verliezen hun recht op behandelingen van de prachszuilen, en hun wensen kunnen worden vergeten. De door de bevolking gevraagde behandelingen zullen dan eindelijk bij hen aankomen, en dat zal het leven in het hele Noord- Westen verbeteren, voor de bevolking, inkluzief de leden van de prachszuilen, want de Prachszuilen zijn samen een uitvoerend orgaan van de bevolking, netzoals Juistdietie, de Overheid, en de Kerk. Het is daarom nodig, dat alle 4 de organen van de bevolking, de inmiegranten, die zij in dienst hebben, ontslaan, of met pensjoen sturen, zodat de bevolking geen gepakt kan verwachten van deze nationale dienstverleners, waarmee zij binnen korte tijd weer zoo geliefd zullen worden bij de bevolking, zoals zij verdienen te zijn voor het uitvoeren van onmisbare functies in de maatschappij. Ook de Oosterse Liegaa zal niet door Aziaten bemand mogen worden, en er mogen ook geen Aziatische amtenaren zijn voor inmiegranten, die bij de overheid aankloppen, want dit soort integratie was niet wat wij bedoelden met integratie. Ook mogen er geen Aziaten werken in reliegjeuze, edukatieve, medische, of penietentaire, bedrijven, want dat hebben zij nooit waar kunnenmaken, met hun veiligheidsmismnaaktheid, en het hooghauden van hun Oosterse waardes in het Westen.

  Als laatste wil ik een koevoet introduceren om Nezen te dwingen, om het Westen te verlaten, namelijk door konsekwent te blijven met hun langer dan 1900 jaar geregelde geen werken, zodat zij voor hun afgeregelde trots (3, Fijnheid), een afgeregeld 3de dozijn verdienen, en daardoor ook hun hele 3de gros afgeregeld krijgen, op het Noord- Westelijk halfrond. Hiermee wordt hun enige gepakt wat zij erkennen, namelijk niet kunnen ontlasten, totaal afhankelijk van bezetenheid door de Oosterse Liegaa, en daardoor zullen zij wel de noodzaak zien, om te vertrekken naar het Oosten, als de Oosterse Liegaa dat wenst van ze. Nezen zijn al millenia konsekwent in ieder gepakt wat ze doen tegen losse autochtonen, maar ook tegen de bevolking in zijn geheel, waaronder teksten van liedjes niet kunnen volgen (10de Gruwel), gevoelsmatig (Water) leven onmogelijk maken (G, S, en P zonder goede redenering), sex verpesten, en Aristeasgebruikers mishandelen. Ook het niet goed laten functioneren van electronische apparatuur gebeurt zoo konsekwent, dat het niet gepast is voor de leden van de prachszuilen, om niet konsekwent te zijn tegen Nezen, in verband met hun afregelen van diemenzies op het 1ste gros, want dat heeft nooit gemogen, en dat is toch konsekwent gebeurd gedurende 2000 jaar. Ook zonder ondergeschiktheid komen bij het aanbod om de 11de, en 12de, waarde van gekkigheid in te vullen, hebben veel beschadigd, en het feit dat zij de 11de verblijde, Wilmaa van Nassauwe, hebben vervangen voor 100 jaar, door een biezarre persoon, genaamd Monaa Liezaa, maakt dat zij voortaan uitgesloten zullen worden voor die zaken.

  De reisrichting van Oost naar West, was ingericht op reizen zonder vliegtuigen, en dat is nuu heel anders geworden met 100.000 vliegtuigen in de lucht, over de hele wereld, op ieder moment. Met vliegtuigen is het zaak, om goed voorbereid te zijn met tickets, reisdokumenten, en Viezaa, zodat er altijd door de amtenaren bekeken kan worden wie wel, en wie niet, hierheen kan komen, als toerist, of als inmiegrant. Dit zal dan de terugstroom van Noord- en Zuid- Ameriekanen naar Europaa, en de inval van Aziaten in Amerieká, moeten beteugelen, en er zal een aanpak moeten komen van toeristen, die niet op tijd teruggaan naar hun land van herkomst, maar dat bepaalt de amtenarij maar zelf. Dus zal het gepakt, wat er was voor Nezen, die van West naar Oost reisden, tegen de voor hen aangegeven wereldreis richting in, die door Gjuul Vernes in 1750 ingevoerd is, voortaan opgeheven worden. Het ging om het aanmeten van een te grote mate van Vechtfobie (12Do1, Zuis, Mattendheid, IJzigheid), waardoor niemand meer met je wilde omgaan, omdat je kontienú de ander te pakken nam, alsof je in de ring stond te vechten tegen elkair voor een Trofee. Dit is voor velen geen reden geweest om dezelfde weg terug te gaan, zodat het eigenlijk niet gewerkt heeft, zoals het zau moeten. Hier kan met ander vervoer afstand van gedaan worden, en er zal nooit licht gedaan mogen worden over inmiegranten, zonder geldige viezaa, of personen, die klemen lid van de bevolking te zijn, die er op de eerste indruk nooit bij zauden horen. Liegen over geen inmiegrant zijn is allang eerder regel dan uitzondering. Dit zau reden zijn, om de te grote hoeveelheid ijzigheid bij velen, weg te nemen, en te zorgen, dat zoiets nooit als eigen schuld, maar als te pakken genomen zijn door iemand anders beschauwd wordt.